slide rocks

De MeToo actie

Wellicht dat #Me Too actie u aan het denken heeft gezet. Op basis van een enquête verricht door LVVV, Landelijke Vereniging Voor Vertrouwenspersonen blijkt dat iets meer dan 12% van de vertrouwenspersoon die gereageerd hebben, meer meldingen binnenkrijgen. Gelukkig dat de meldingen in Nederland niet explosief zijn toegenomen, maar wel een cijfer om rekening mee […] lees verder »

Conflicten op de werkvloer, wat nu?

Het kan soms zo gebeurd zijn, een conflict tussen twee partijen waarbij de gemoederen hoog oplopen. Als deze twee partijen niet meer in staat zijn om samen tot een oplossing te komen, dat is het moment dat mediation ingezet kan worden. Samen met een mediator gaan jullie in gesprek om de verhouding weer een positieve […] lees verder »

Wanneer de hulp inschakelen van een bedrijfsmaatschappelijk werker?

Het kan altijd voorkomen dat een medewerker niet goed functioneert, dat hij of zij al een tijdje ziek is of dat iemand dreigt uit te vallen. Een bedrijfsmaatschappelijk werker helpt de medewerker en gaat samen de oorzaak analyseren en aanpakken. Een bedrijfsmaatschappelijk werker kan op veel manieren ondersteunen en bemiddelen. Bijvoorbeeld bij: Te hoge werkdruk […] lees verder »

3 tips om het ziekteverzuim terug te dringen

Een zieke werknemer kan jou als ondernemer veel geld kosten. Wist je dat een werknemer die ziek thuis zit tot wel twee keer zijn salaris kan kosten? Daarnaast is het voor de werknemer steeds lastiger om het werk op te pakken naarmate hij/zij langer ziek is. Met deze 3 tips kan jij het ziekteverzuim verlagen. […] lees verder »

Zonder acceptatie geen groei

Tien jaar geleden veranderde mijn leven plotseling: ik werd aangereden door een auto. Ik belandde in een rolstoel en vijf jaar revalidatie volgde waarin ik kennis maakte met de onduidelijke wetgeving, drempels en vooroordelen ten aanzien van arbeidsbeperkten. Daar werd ik niet vrolijk van. Tot er een keerpunt kwam, ik stelde mijzelf en nu ook […] lees verder »

Wat is een vertrouwenspersoon?

Een vertrouwenspersoon voor ongewenste omgangsvormen is een medewerker van de organisatie (interne vertrouwenspersoon) of een door de organisatie aangestelde derde (externe vertrouwenspersoon). Werknemers die ongewenst gedrag ervaren, kunnen de vertrouwenspersoon benaderen voor een luisterend oor, advies en bijstand. Uiteraard op vertrouwelijke basis. De vertrouwenspersoon heeft als primaire rol medewerkers die ongewenst gedrag ervaren, op te […] lees verder »

De meest voorkomende conflicten op de werkvloer

Vakantiedagen In Nederland heeft u recht op vier weken vakantie. Soms komt het voor dat de werkgever de aangevraagde vakantiedagen niet goedkeurt. Dit kan erg vervelend zijn voor de werknemer met ziekteverzuim als gevolg. Naast vakantiedagen ontstaan er ook veel arbeidsconflicten door het niet verkrijgen van opslag. Verschil in leiderschap Binnen bedrijven kunt u te […] lees verder »

BMW: blackbox van organisaties

“BMW staat voor een bekend automerk Bayerische Motoren Werke. Mooie auto, maar daar ga ik het niet over hebben met u. BMW staat namelijk ook voor Bedrijfs Maatschappelijk Werk. Dit jaar wil ik u graag meenemen in de wachtkamer van een bmw’er. De reden dat ik dit wil doen, is een opmerking van een leidinggevende […] lees verder »

Wat doet een conflictbemiddelaar?

Een conflictbemiddelaar (ook wel mediator) houdt zich, zoals de naam al dat vermoeden, bezig met de bemiddeling van conflicten. Als er een conflict opdoet tussen twee mensen of partijen organiseert de bemiddelaar een bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst gaat de bemiddelaar met beide partijen in gesprek en probeert tot een oplossing te komen. Bij de bemiddeling […] lees verder »

Wat is bedrijfsmaatschappelijke dienstverlening?

Bedrijfsmaatschappelijk werk (BMW) is hulpverlening gericht op een werknemer die om een bepaalde reden niet meer in staat is om goed te functioneren. Dit kan zijn op het werk en/of in de thuissituatie. Het kan zijn dat een werkgever, bedrijfsarts, HR manager of casemanager adviseert om met een bedrijfsmaatschappelijk werker te gaan praten. Een werkgever […] lees verder »

Eén en al bewondering

Al bijna tien jaar ben ik met De Sociale Raadsvrouw bezig en alle schuldhulpverleners daaromheen. We krijgen de meest vreselijke verhalen te horen. Toen ik zelf nog casussen deed, liep bij mij geregeld, gemiddeld eens in de drie jaar de “emmer van ellende” over. Ik visualiseerde bij iedere casus een emmer achter mij die langzaam […] lees verder »

Teveel…

Voor mij zit Erna. Ze huilt. Het is haar allemaal te veel geworden. Met de doos tissues onder handbereik vertelt ze haar verhaal. Ze vertelt over haar huwelijk, ze is al 18 jaar getrouwd met Rob en samen hebben ze een tweeling van 16 jaar. Rob en Erna komen uit hetzelfde kleine dorp in Brabant. […] lees verder »

Werkgeluk

Het team van medewerkers in de ouderenzorg druppelt binnen in de kleine ruimte waar we met elkaar ‘iets met werkgeluk’ gaan doen. De teamleider had gedacht dat het goed was voor zijn team om na alle wisselingen en onrust op een positieve manier met elkaar bezig te gaan. Na een kennismakingsrondje waarin ze ook vertellen over […] lees verder »

Trapleuning

Vaak realiseer ik me na een consult met een medewerker wat een mooi vak ik toch heb. Afgelopen week heb ik een eindgesprek gevoerd met een medewerker en haar leidinggevende. Laat ik hen fictief Desirée en Annabel noemen.  De reden van mijn inzet was het feit dat de tweelingzus van Desirée onverwachts in haar slaap […] lees verder »